06 de novembre 2006

DESESPERACIÓ...

Aquest és un missatge desesperat dels veïns de la Rambla del Raval!

Tot i les reunions amb l'Ajuntament on demanem que es respecti el descans dels veïns de la Rambla del Raval, aquesta és la situació els dos últim mesos:

- del 22/09 al 25/09 Festes de la Mercè (cada dia concerts fins a les 03:00 de la matinada)
Hem demanat a l'Ajuntament si es podia recuperar l'escenari petit (concerts acabant abans de les 12:00 i equips sense tanta potència).
Resposta Ajuntament: No depen del districte i ja ho han demanat.
Plataforma: El Regidor de ciutat vella i el de cultura (qui decideix actes de la Mercè) és en Carles Martí. Tot i ser la mateixa persona no poden resoldre aquest tema?

- 21/10/06 Concert de Presentació d'un partit Polític
Els equips de so van començar a funcionar a les 14:00h i fins a les 22:00h.
Segons el partit polític, ningú els va informar de la problemàtica de les molèsties dels veïns, si ho haguessin sabut ho haurien organitzat en algun altre indret.
Vam tornar a demanar a l'Ajuntament que pari de donar permisos per concerts.

- l'11 i 12 de novembre Festival cultural de la Rambla del Raval
L'any passat després d'aquest Festival vam parlar amb l'Ajuntament demanant que els concerts i activitats musicals no es facin sempre a la Rambla del Raval. També vam escriure dos mails a la Fundació Tot Raval (organitzadora) per fer-los saber que les activitats que realitzen a la Rambla amb música tot el dia no permeten el descans dels veïns i els vam demanar que en les properes edicions ho tinguessin en compte.
La sorpresa ha estat veure el programa d'aquest any, a continuació us el detallem:
- Dissabte 11/11/06
De 18:00 a 22:00 4 hores de concert!!! amb les corresponents proves de so!!!!!
- Diumenge 12/11/06
De 10:30 a 12:00 Cercavila La cercavila i les bandes corals del Raval finalitzaran el seu recorregut a la Rambla del Raval amb una actuació conjunta.
De 12:00 a 14:00 Ball amb orquesta
A les 17:00 Bolívia a través dels seus balls
De 18:30 a 22:00 Aka Raval Festival 2006 Amb les corresponents proves de so!!!!!

A la Rambla del Raval apart de totes aquestes activitats tenim obres de dilluns a divendres de 07:30 a 20:00 hores i el dissabte fins a les 14:00 hores:
Rambla del Raval: en obres per instal·lació de recollida pneumàtica
Sant Rafael/Sant Josep Oriol: en obres urbanització Illa Robadors
Sant Bartomeu/Sant Martí: en obres per pavimentació

També tenim el botellon nocturn cada dia de la setmana des de l'abril fins que comença el fred (i últimament el fred barceloní ja no atura ni fa por a gaire gent).

I, a més, tots els concerts que permet l'ajuntament.

No podem més!!! tenim criatures de menys de 6 mesos que no poden dormir durant el dia, els més grans tampoc no tenim dret al descans i com que parlant sembla que no ens entenem, els veïns de la Plataforma us convidem a venir als nostres balcons per què polítics, funcionaris que donen els permisos, premsa, organitzadors de Festivals i entitats que hi donen suport siguin conscients de la tortura a la que estem sotmesos diariament i els caps de setmana , potser una imatge valdrà més que mil paraules i reunions al districte que no serveixen mai de res!
Des del nostre balcó podreu veure totes les obres que s'estan realitzant al mateix moment a la Rambla del Raval, a tota l'illa entre Robadors, Sant Pau i la Rambla del Raval i les obres del Carrer Sant Rafael.
El cap de setmana podreu disfrutar dels concerts que no ens permeten fer res a casa nostra i que per això estem obligats a abandonar les nostres llars per poder descansar.

DEMANEM DESESPERADAMENT QUE L'AJUNTAMENT CANVIÏ EL LLOC DELS CONCERTS DE DISSABTE I DIUMENGE I QUE NO PERMETI NI UN CONCERT MÉS FINS QUE ACABIN LES OBRES DE L'ILLA ROBADORS.

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Com a veïna de Pl.Catalunya i de la Rambla Canaletes us faig costat. També nosaltres n'estem tips dels concerts de l'Ajuntament. No es pot descansar. I la gent és incívica, no entèn que al barri hi ha gent que hi viu. Endavant! I si no anem tots davant la casa de l'alcalde a fer festa i xirinol·la a veure que hi diu!

09 de novembre, 2006 14:01  
Anonymous Anònim said...

Té raó la Sara María, jo també us recolzo. es podria muntar un dia un concert al carrer de l'alcade i dels que donen els permisos per a concerts, amb botellón inclòs clar, i sense lavabos. Que contents estarien l'endemà, sense dormir i a més amb olor de pipi a les seves portes, que per molta aigua que tirin, sempre queda olor. Anim!

10 de novembre, 2006 12:13  
Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

10 de novembre, 2006 13:21  
Anonymous Anònim said...

Gràcies pel suport, Sara i "Anònim/a". Són moltes les zones la la ciutat on l'estil d'oci i de turisme que s'està no només permetent, sinó impulsant des de l'Ajuntament, fa la vida impossible als veïns. Els habitants de cada barri també som la ciutat, però rarament se'ns té en compte. Es promouen altres cares de la ciutat: la "cosmopolita", la "intercultural", la "dinàmica" (i diria que sovint es dóna a aquestes paraules un sentit equivocat), però la vida quotidiana dels que hi vivim i hi treballem és ignorada. Encara més, és una nosa.
Estaria bé això de, per un dia, ser nosaltres els que impedim dormir als que teòricament ens representen però no defensen el nostres drets. Una gran manifestació nocturna de veïns insomnes i enfadats.
En anima que gent amb els mateixos problemes es solidaritzi amb nosaltres. Potser si som molts a fer pressió s'acabi notant.

10 de novembre, 2006 17:16  
Anonymous Anònim said...

Entenem que us sentiu molestos per activitats que no respecten la convivència com per exemple el botellón, els sorolls a altes hores de la matinada,però no es pot entendre de cap manerés que no tolereu cap activitat al carrer sigui diurna, en dia laborable o bé en cap de setmana. El Raval ha estat sempre mancat d'espais oberts al carrer i si es va pensar en el projecte de la Ranmbla del Raval va ser per oxigenar el barri i poder exercir el dret com a ciutadans de celebrar esdeveniments. No només a nivell individual sinó també com a entitats (que per aquells que ho desconegueu el Raval és un dels districtes amb més vida asociativa que treballa per la millora d'aquest).
Durant molts anys el Raval ha estat un barri sense espais públics, sense parcs on jugar, amb carrers estrets on no entrava la llum. Ara que podem gaudir d'una millora substacial veniu unes quantes persones que segur teniu l'oportunitat de disfrutar fóra del barri i la ciutat del vostre temps lliure i intenteu condicionar atot un districte la seva manera d'expresar-se. Nosaltres també som del Raval

17 d’abril, 2008 10:15  
Anonymous Anònim said...

No sé si t'has llegit les nostres opinions o has parlat amb nosaltres, "Anònim/a", però si ho has fet no ens has entès bé. Mai hem dit que no acceptem cap activitat al carrer, de fet estem absolutament a favor de totes les activitats que es fan al nostre carrer i que no generen soroll, com l'actual mercat de dissenyadors, els tallers per nens...I d'aquelles que inevitablement suposen una molèstia pels veïns i un elevat grau de contaminació acústica, sabem que hem de tolerar-ne un número raonable i no excessiu. Els darrers anys hem suportat una gran sobreexplotació de l'espai, amb tota mena d'actes amb megafonia pràcticament cada cap de setmana. De fet, durant dotze mesos vam patir cada dissabte i cada diumenge, de deu del matí a onze de la nit, la tortura de la música que el mercat instal·lat a la Rambla del Raval posava a un volum exagerat i sense interrupcions, cosa que impedia el normal desenvolupament de la nostra vida personal i familiar. Coneixem perfectament el barri on vivim, molts dels membres de la plataforma treballem també aquí, alguns en àmbits com l'educació o el treball social, per tant, estem en contacte amb moltes entitats i associacions i les coneixem força. És cert que treballen en general per la millora de la vida al barri, com també ho és que algunes defensen alhora els seus propis interessos com a propietaris d'un negoci a la zona. Recolzem totes les activitats que organitzen, excepte si de manera innecessària utilitzen megafonia i hi ha una excessiva concentració d'actes en un determinat període de temps.
Acabes el teu escrit amb una frase que en la meva opinió delata una manera de pensar perversa: "ara que podem gaudir d'una millora substancial veniu unes quantes persones que segur teniu l'oportunitat de disfrutar fora del barri i la ciutat del vostre temps lliure i intenteu condicionar a tot un districte la seva manera d'expressar-se". Primer: deixes clar que certs nous habitants no som benvinguts al barri. Això que ara venim uns quants a xafar el vostre pastís sona malament, però com que no formem part de cap col·lectiu desafavorit pot dir-se de nosaltres sense que soni discriminatori, oi? Segon: no som unes quantes persones, som un grup nombrós i divers. Tercer: no tens ni idea de quina mena de gent som. Presuposes que tenim segones residències, o que som rics i podem viatjar cada cap de setmana? Doncs t'equivoques de mig a mig, som gent que treballa per pagar una hipoteca i que el cap de setmana vol estar tranquil·la a casa seva i a més hi té dret. O és que estàs insinuant que si no estem bé aquí més val que marxem en lloc d'expressar les nostres queixes? Tercer: no intentem condicionar a tot un districte, som part d'aquest districte i tenim exactament el mateix dret a fer sentir la nostra veu que tu i que tothom. Si fem reivindicacions i algunes són ateses potser és perquè no estan fora de lloc. T'asseguro que no tenim contactes "elevats" ni poder polític o econòmic de cap mena. Demanem que siguin ateses les nostres necesitats i les nostres queixes com qualsevol ciutadà pot fer, simplement. I no som els "nouvinguts snobs", "pijos d'esquerres" o qualsevol dels calificatius que ens hagut de sentir dir els únics molestos per la contaminació acústica. A la meva escala hi viuen uns quants veïns que porten aquí més de quaranta anys. Han signat totes les queixes que hem presentat a l'ajuntament. Estan farts de soroll i aglomeracions al barri. No senten que els aportin gaire que es facin concerts sota la seva finestra. Vosaltres, i nosaltres, i ells, sóm del Raval, i tots continuarem dient la nostra, t'agradi o no, i per més que hi hagi qui pretengui donar del barri la imatge que li interessa.

17 d’abril, 2008 18:10  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home