30 de novembre 2006

COMUNICAT AL CONSELL DEL DISTRICTE DE CIUTAT VELLA

Des de la Plataforma de veïns de la Rambla del Raval hem fet una petició a aquest Ajuntament: la suspensió dels concerts i altres activitats amb megafonia fins a la finalització de les obres de l’Illa Robadors i altres que s’estan realitzant al nostre entorn com les de la recollida pneumàtica, o les obres de canalització i pavimentació dels carrers laterals.
El motiu que ens ha portat a fer aquesta demanda és la defensa dels nostres drets com a ciutadans i d’uns mínims raonables de qualitat de vida. És ben conegut que el soroll provoca malalties físiques i psicològiques i que la contaminació acústica perjudica notablement la salut de qui la pateix. A la Rambla del Raval fa temps que resistim un grau de soroll molt per sobre de l’acceptable. Sabem que la situació dels veïns d’altres zones de Ciutat Vella és la mateixa i comptem amb la seva solidaritat com ells compten amb la nostra. Al llarg dels últims anys hem passat sovint la nit en blanc i a hores d’ara ningú pot ignorar-ne la causa: la concentració nocturna de persones amb comportaments incívics, els instruments musicals que sonen durant tota la matinada, els esports que es practiquen a qualsevol hora de la nit, els vetlladors que incompleixen l’horari de tancament i compten amb més taules de les permeses, la programació o autorització d’activitats sorolloses per part del Districte, etc. Ara, també les obres, o més ben dit, sobretot les obres.
El descans no és un caprici, ni tan sols una aspiració o un interès; el descans és una necessitat, la salut és un dret.
Creiem que l’Ajuntament és el màxim responsable que aquest dret no s’estigui respectant, quan té l’obligació de garantir-lo. De la seva gestió depèn que les ordenances es respectin i que els cossos de seguretat tinguin efectius suficients com per vetllar pel seu compliment.
Estem convençuts que el nostre dret a no patir contaminació acústica és totalment compatible amb el de qualsevol persona o entitat del barri a desenvolupar les seves activitats.
Som conscients que algunes fonts de soroll no poden eliminar-se immediatament, no és possible aturar les obres, ni canviar el model d’oci nocturn que impera al nostre carrer d’un dia per l’endemà (tot i que ja seria hora d’aconseguir-ho); però si que creiem exigible que l’Ajuntament eviti afegir contaminació acústica addicional amb la programació d’actes que depenen directament de la seva decisió.
S’està valorant una proposta de calendari d’activitats per l‘any 2007 sense haver obtingut una resposta favorable a la nostra petició inicial i sense haver tancat encara cap acord.
A l’espera en aquests moments de saber si l’Ajuntament acceptarà les modificacions del seu calendari que proposem, apel·lem a la sensibilitat dels responsables polítics del Districte perquè facin una aposta ferma pels drets dels ciutadans que vivim a la Rambla del Raval i patim des de fa anys una situació difícil de suportar a causa de la contaminació acústica. PROU SOROLL!