26 d’agost 2009

Indignació

Els membres de la Plataforma Rambla del Raval estem indignats i decepcionats. El passat 3 de juny ens vam reunir amb la Sra.Itziar González, Regidora de Ciutat vella, i pel que semblava estava molt disposada a arribar a una entesa. Els acords amb que vam sortir d'aquella reunió podrien resumir-se així:

-el nostre nou interlocutor seria el Sr.Francesc Puigdomènec.
-el Sr. Puigdomènec es comprometia a enviar-nos en breu una graella amb les activitats programades a la rambla del Raval per tot l'any.
-un cop coneguda per nosaltres la informació continguda en aquesta graella es començarien a convocar reunions periòdiques (els Sr. Puigdomènec proposava una periodicitat de dos mesos, nosaltres vam dir que si eren productives amb tres reunions a l'any n'hi hauria prou).
-tindríem sempre un canal de comunicació obert, a través del Sr.Puigdomènec o directament amb la Regidora.

Al llarg del mes de juny vam intentar contactar en diverses ocasions amb el Sr. Puigdomènec per reclamar aquesta "graella" que ens havien promés, per queixar-nos per algunes activitats sorolloses que s'estaven desenvolupant a la rambla i per intentar conèixer el programa de la festa major del Raval. Només en dues ocasions vam rebre resposta i en ambdues aquesta consistia en una promesa de conversa o contacte posterior en què sí que ens seria facilitada la informació que demanàvem.
Aquesta informació no l'hem rebuda mai. Tres mesos després de la nostra reunió, ni hem rebut la graella d'activitats, ni hem tornat a tenir notícies del Sr.Puigdomènec. No vam conèixer amb antel·lació el programa de la festa major del barri com tampoc coneixem encara el de la Mercè.

L'estiu ha sigut, i està sent encara, duríssim. El "botellon" ben instal·lat a la rambla, els "lateros" fent un bon negoci, els instruments musicals de tota mena amenitzant les nostres vetllades, els turistes borratxos cridant i cantant sota de casa nostra, i ara també una casa okupada que organitza festes nocturnes i paellles populars diürnes amb animació musical inclosa.

Els veïns d'aquest barri tenim tres opcions: resignar-nos, queixar-nos i protestar, o marxar a viure a un altre lloc. Ens neguem a la resignació, i ens queixem a qui correspon (a part dels polítics, a qui més ens podríem queixar?) però no ens escolten.