23 de setembre 2009

Ens hem lliurat d'una nit de concert!

Quan ens vam reunir amb la regidora el passat 3 de juny vam acordar que per la Mercè 09 es programaria a la Rambla del Raval dues nits de concert d'un festival de música mediterrània. La nostra indignació va ser gran en veure que en lloc del que ens havíem promés hauríem de patri quatre nits seguides de BAM fins a la matinada.
El 14 de setembre, de nou reunits amb la regidora i el seu equip, se'ns va reconèixer que això era excessiu i no corresponia al que havien promès; per aminorar la pressió sobre la rambla el concert d'avui dimecres 23 de setembre no es realitzarà aquí.
No ens queixaríem si només tinguéssim la Mercè. El problema és que algú va pensar un dia que la rambla del Raval havia de ser un escenari permanent a l'aire lliure i va promocionar-la així. Ara costa molt canviar aquesta imatge. Però això és un carrer, aquí hi ha vivendes i veïns que hi viuen i intenten dormir-hi. Cap altre espai habitat de la ciutat pateix aquesta pressió.
Sabem que els comerciants estan enfadats i entenem els seus motius, però òbviament pensem que no tenen raó. És evident que tenim interessos contraposats. Ells vetllen pel seu negoci i nosaltres pels nostres drets i la nostra salut. Ells no viuen aquí i nosaltres sí. Ells no suporten les llargues nits de botellon ni han de marxar de casa seva cada cop que aquí es fan concerts, i són molts cops al cap de l'any. Segons han declarat a La Vanguàrdia els concerts són bons perquè faran que moltes persones coneguin la Rambla del Raval i vegin que no és tan perillosa com diuen. Aquest argument és gairebé còmic. El públic del BAM coneix perfectament la rambla i no li té cap por, s'hi passa les nits bevent cerveses que compren a un euro sense haver d'aixecar-se dels cercles que formen asseguts a terra. La Rambla del Raval és molt coneguda i transitada, i ben apreciada pel turisme. Fins i tot massa.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Us escric mentre vibren tots els vidres de casa meva perquè estan fent proves de so pel concert de demà (suposo). Se'm posen els pèls de punta de pensar el que hauria de suportar si em quedés aquí. El volum és absolutament excessiu i l'escenari DESCOMUNAL, digne del Fòrum o el Palau Sant Jordi. De veritat és necessari fer aquesta mena de concerts a un carrer habitat, amb aquesta quantitat de wats i un escnari d'aquesta mida? no hi ha altres espais on ubicar actes com aquest? no hi ha altra mena d'actuacions més adients a aquest espai? La rambla del Raval no és tan gran, i a més és una caixa de ressonància.
Jo vull poder quedar-me a casa per la Mercè i gaudir de la festa com els altres barcelonins!

23 de setembre, 2009 13:23  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home