22 de maig 2009

DOS MIL PARELLS DE BASTONS

L’Ajuntament ha decidit que dissabte 23 de maig a la Rambla del Raval ens toca no dormir.

Dissabte passarem el dia sencer suportant el soroll que faran dos mil bastoners i 300 músics de les colles, a més dels concerts que es succeiran al llarg de tota la jornada a càrrec de la Raval’s Band. No tenim res contra la trobada bastonera i molt menys contra una iniciativa que aplega músics de tot el barri en un projecte que ens sembla admirable. Només és que preferiríem no haver de sentir aquest xivarri per obligació durant tot el dia ni haver de participar a la festa tant si ens ve de gust com si no. 

Però el més greu és que a la nit, quan siguin les onze i al nostre cap ressonin els dos mil parells de bastons, i els vents, i les cordes i la percussió, i ens sagnin les orelles, i sembli que tot s’acaba i que, per fi!, podem descansar…doncs no, senyores (i senyors)! Llavors començarà el gran fi de festa, el concert d’uns tal Dijous Paella (amb tots els respectes, però hagués preferit coneixe’ls en unes altres circumstàncies) que ens tindrà animadets, i ben desperts, fins la matinada. I el que ve darrera del concert ja ho coneixem; més botellon que mai.

 Des de l’Ajuntament no hem rebut ni cap avís, ni molt menys una consulta, i davant les nostres queixes la seva resposta ha estat parlar de “l’equilibri ciutadà”. Jo crec que s’han confós i volien dir “desequilibri dels ciutadans”, el desequilibri que acabarem patint els ciutadans que ens entestem a viure en aquest beneït carrer de manera normaleta.

 Senyors (i senyores) de l’Ajuntament, qui de vostès vindrà a consolar la meva filla de vint mesos que s’adorm a les nou del vespre quan a les onze la despertin els de la paella i s’hagi acabat el fer nonetes? M’excusin, però no tinc segona residència…

 Per desequilibri el d’aquest govern, que s’entossudeix a seguir promocionant un model de Ciutat Vella basat en la juerga nocturna i les birres al mig del carrer, i després es contradiu i ho nega. Suposo que aquelles ordenances municipals que fan referència al consum de begudes alcohòliques a la via pública, a l’excès de decibels o a l’evaquació de fluïds orgànics al carrer demà queden en suspens temporalment. Com cada cap de setmana, de fet.