27 de setembre 2008

ELS VEÏNS DE LA PLAFORMA RAMBLA DEL RAVAL...

ESTEM CONTENTS PERQUÈ:

-Per primer cop des de l'any 2001 hem pogut gaudir de la festa major de Barcelona, en lloc d'haver de fugir de casa i oblidar-nos d'ella. Pensem que era necessari diversificar la pressió exercida als diferents espais públics, i nosaltres, de pressions de tota mena fa molts anys que n'anem sobrats.

Sabem que des de l'associació de comerciants s'ha emès una queixa. Òbviament no la compartim, pensem que el moviment que es genera diàriament en aquest carrer gràcies a la seva àmplia oferta d'oci i restauració, i encara més el cap de setmana amb la presència del mercat de dissenyadors, garanteix sobradament la bona salut dels seus comerços.

Ara bé, també voldríem deixar clar que en la decisió de no programar activitats a la Rambla del Raval per la Mercè, aquesta Plataforma no hi ha tingut res a veure. Ni ho hem demanat a l'Ajuntament ni en sabíem res abans de publicar-se el programa oficial. I respecte a les activitats programades per la Mercè 2007, la nostra opinió va ser que eren adequades a l'espai i assumibles pels veïns (tot el contrari que a les festes majors anteriors).


-Per fi, aleluia, s'han acabat les obres de l'hotel Barceló Raval. La llarga, dura i cruel tortura de les obres. Deixant de banda les pol·lèmiques estètiques i ideològiques que l'edifici suscita, independentment que ens agradi a alguns menys que a d'altres, o que molts poguem pensar que hagués estat millor fer servir aquest sòl per equipaments públics, ens sentim amarats de felicitat perquè ja no ens despertarà el martell pneumàtic puntualment a les vuit cada matí, dissabte inclós, i podrem de tant en tant fer la migdiada, i podrem obrir el balcó sense posar-nos mascareta, i entrar i sortir de casa sense por de caure en un forat o ser trepitjats per una màquina infernal, i a casa tindrem una mica menys de pols. Visca!


PERÒ SEGUIM ENFADATS PERQUÈ:

-El soroll a la nit ha tornat a l'època dels pitjors temps, o gairebé, i tornen a sonar els tambors i les guitarres, i a qualsevol hora de la matinada, el cap de setmana i de vegades entre setmana, podem sortir al balcó a veure con centenars de persones xerren animadament, criden, i canten mentre es beuren les cerveses que els venen els "lateros". La culpa, evidentment, és de l'absència absoluta de la Guàrdia Urbana (oh, que llunyana i dolça aquella època en què teníem una patrulla gairebé tota la nit vetllant el nostre son). I perquè no ve la Urbana? doncs perquè l'Ajuntament l'envia a un altre lloc.

-La Regidora no vol parlar amb nosaltres, ni amb algunes altres associacions de veïns. Deu tenir les seves raons, però nosaltres veiem molt clar que s'equivoca.