16 de novembre 2008

RAVAL(S) - L'ALTRA CARA DE LA MONEDA

Són les 21:45 h de la nit, estem fent temps, a les nostres criatures se'ls tanquen els ulls, però no poden dormir, està sonant hip-hop a tot drap sota el balcó. És la traca final del Raval(s) que dura des de les 18 h de la tarda. I portem amb música des de bon matí.

Agafem el programa del Raval(s) i veiem que un munt d'Administracions li donen suport: l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Trabajo y Asunto Sociales i ens preguntem, què hem fet per ser tractats així? Nosaltres no formem part d'aquest Raval de postal multicultural? Ens preguntem qui està exclòs en aquest cas.

La majoria d'iniciatives programades no atempten contra la nostra vida familiar i contra els nostres drets de ciutadans. Aquesta sí. Per favor, que algú de la organització em respongui: PER QUÈ NO S'ORGANITZA EL CONCERT DEL FESTIVAL DINS EL POLIESPORTIU DE CAN RICART? (o allà on vulguin però que no molesti als veïns)

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Doncs jo no sóc de l'organització però tinc la meva opinió al respecte...potser pensen que al carrer queda més lluït, o que a un espai com aquest han de "passar coses" o que el hip-hop és una art de carrer...tant se val, la raó última és que no els importa en absolut la vida dels habitants d'aquesta zona, per més que a la senyora Nuria Paricio li entusiasmi passejar-se per les televisions i els diaris fent el seu paper de salvabarris i explicant a tothom què meravellosa i única que és la seva fundació. Pel que a mi respecta, em van torturar un any sencer amb la megafonia del mercat de la rambla que ells patrocinaven, i sis novembres seguits amb el festival Raval(s). No sé en quina altres aspectes contribueixen tant a millorar la vida al barri, treballo a un institut que rep alumnat del raval i a cap dels meus alumnes li han donat mai cap mena d'ajuda. Això sí, els subvencina i dóna suport tot quisqui, de poder en tenen molt, i de pela en mouen molta.

16 de novembre, 2008 22:32  
Anonymous Anònim said...

Que es facin activitats poc sorolloses al barri està bé, i també que un cop a l'any les entitats del barri puguin mostrar al veïnat la seva feina. És motivador per la gent que hi participa i promou la cultura. Crec que tots podem estar d'acord amb això, més enllà de simpaties personals i mals records. Simplement, seria tan complicat fer-ho de manera que no li amargués el cap de setmana a ningú? una mica de sentit comú...el festival de hip-hop, no podia fer-se a un lloc tancat? no es podia fer a una altra hora? fins i tot, no podia fer-se dissabte, quan pots passar la nit a fora, o quan no és tan greu que els nens s'adormin tard perquè l'endemà no han de llevar-se d'hora? No podríem repartir una mica les activitats, i no concentrar-les totes a la rambla del raval?

16 de novembre, 2008 22:39  
Anonymous Anònim said...

Sovint sento que els exclosos som nosaltres, els veïns que només volem fer vida normal, fer la compra, anar al parc, anar a fer una cervesa i passejar pel barri, dormir i llevar-se d'hora per anar a treballar, descansar quan no treballem...Els que hem comès el pecat de no ser ni prostitutes, ni camells, ni indigents, ni carteristes, els que, perdó, no som immigrants perquè per casualitat hem nascut per aquí a prop, i demanem i necessitem menys ajuda, i respectem a tothom, però des d'aquest respecte volem denunciar la situació de violència i inseguretat i insalubritat que es dóna al barri, per més greu que ens sapiguen les situacions que ens toca veure, per sort no viure, cada dia. Com que tenim la sort que estem desafavorits ni marginats no comptem. I el pitjor de tot, fa poc que hem arribat, i això no se'ns perdona.

16 de novembre, 2008 22:52  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home