25 de maig 2009

El QUE ERA D'ESPERAR

La nit de dissabte va sortir tot tal i com estava previst. L'horari irracional (a quina sala comencen els concerts passades les onze? pràcticament sempre comencen com a màxim a les deu), el volum innecessàriament alt i cap raó justificada per programar una actuació en una zona descoberta on s'afecta tant als veïns (no era festa major ni de cap altra mena).
Quan voldran entendre els nostres governants que això és un carrer i no una sala de festes? que a les cases que envolten la rambla del Raval hi viu gent, gent que té criatures petites, o avis, o malalts, o simplement vol dormir tranquil·lament a casa seva?
Us garanteixo que els 60 decibels que la OMS considera el límit del suportable sense perjudicar la salut humana, i per suposat els 30 que s'admeten com a màxim a l'interior d'un domicili eren àmpliament superats dissabte a la nit.
Sota quins criteris l'Ajuntament decideix malmetre la salut i la qualitat de vida dels veïns perquè els que poden escollir si sentir el concert o no es diverteixin?