26 de maig 2009

Més veïnes emprenyades!

Aquí us posem la carta que la Marga, soferta veïna de la Plaça Reial, i en perill d'extinció com tots nosaltres ha enviat a uns quants diaris:

Els locals d’oci nocturn porten temps amenaçant amb un dia (nit) de tancament si la Generalitat no els autoritzava l’ampliació d’horari. Finalment sembla que avui (dilluns, dia/nit sense massa clients) la seva patronal Fecasarn els convida a tancar com a mida de protesta perque no els han concedit l’ampliació horària. Gràcies a Deu ¡

La pressió i la amenaça contra el govern és que no podran crear llocs de treball. El que no diuen és en quines condicions tenen a la majoria dels seus treballadors. Tampoc no parlen massa de quin horari tenen ara ni quin volien.

 Però els veïns d’aquests locals poc hi guanyaran. Les Administracions no controlen gaire el nivell de soroll dins del local ni al carrer (de la música, dels clients, dels extractors i aires condicionats). Tampoc que locals amb llicència només de restaurant es converteixen a partir de les 24 en bars musicals, malgrat estar prohibit, però aprofitant l’autorizació de tancar a les 3 de la matinada(qui sopa a aquesta hora?).

 Em pregunto cóm podriem fer vaga els veïns de zones turístiques per demanar un control i retallada dels horaris actuals, únics a Europa.